mandag den 28. november 2016

Bagte kartofler med chili con carne

En lækker og anderledes måde at servere chili con carne på.
Det ser super godt ud, og er let at lave.
Opskriften er inspireret herfra, og vores tilrettede version er skrevet herunder.

Bagte kartofler med chili con carne
4 pers.
Tid: 1t 45 min (1½ times ovntid)

Ingredienser:
4 bagekartofler
Alufolie

Chili con carne:
1 løg
½ frisk rød chili
Olie til stegning
½ spsk kanel
1 spsk spidskommen
250 g hakket oksekød 3-7 %
1 dåse hakkede tomater
1 tsk balsamicoeddike
½ tsk sukker
1 rød peberfrugt
Salt og friskkværnet peber

Tilbehør:
Salat
Hvidløgsflüte

Fremgangsmåde:
Skær et dybt kryds i de bagte kartofler, og pak dem ind i alufolie. Kom dem i et ildfast fad, og ind i en forvarmet ovn i 1½ time.
Pil og hak løgene. 
Flæk chilien, fjern kernerne, og hak den meget fint. 
Steg løg og chili et par minutter i olie i en gryde. 
Tilsæt kanel, spidskommen og steg videre 1 minut. 
Tilsæt kødet, og lad det stege i 5-10 minutter.
Bland tomater fra dåse, balsamicoeddike og sukker med kødet i gryden, og lad retten småkoge under låg i 15 minutter.
Rens peberfrugterne, og skær dem i små tern, tilsæt dem i gryden sammen med salt og peber.
Lad det simre under låg til kartoflerne er færdige..
Pak kartoflerne ud af folien, og pres forsigtigt kartoflerne åbne, fyld chili con carne i dem alle.
Server med en god salat og hvidløgsflüte.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...