mandag den 9. november 2015

Cheddar-kartoffeltærte


En hurtig tærte fyldt med kartoffel og ost.
konsistensen minder meget om kartoffelmos, så man skal lige vende sig til det, men smagen i sig selv er ganske udmærket.

Lidt cayennepeber giver også tærten lidt kant.
Man kan vælge at købe dejen færdig eller lave den selv. Køber man den færdig, kan man spare en times tid af den samlede tid.

Opskriften er herfra.

Cheddar-kartoffeltærte
4 pers
Tid: 30 min

Ingredienser:
Færdiglavet tærtedej
500 g kartofler
50 g smør
1 bundt(er) persille
2 fed hvidløg
0,5 tsk cayennepeber
Salt og peber
150 g cheddarost
1 stk stort løg

Fremgangsmåde:
Varm ovnen op til 200°.
Rul dejen ud og beklæd bund og sider i en tærteform.
Lad den hvile 10 min.
Prik bunden, dæk kanten med alufolie og forbag tærtebunden 10 min. Fjern folien.
Kog kartoflerne uden salt og mos dem med 50 g smør, persille og hvidløg.
Smelt 1 spsk smør og svits det hakkede løg uden at det tager farve og bland det i kartoffelmosen.
Smag fyldet til med cayennepeber, salt og peber og fordel det i formen.
Drys cheddar over og bag i 30-40 min. indtil overfladen er gylden.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...