mandag den 24. august 2015

Fyrstelig kage

Så er der lækker kage til dem der elsker tærte og marcipan :)
Nem, lækker og hurtig at smække sammen.

Opskriften er herfra.

Fyrstelig kage
Ca. 8 pers.
Tid: ca. 1 time (40 min ovntid)

Ingredienser:

Bund:
125 g smør
80 g sukker
1 æg el. 2 æggeblommer
2 spsk. vand
1½ tsk. bagepulver
225 g hvedemel

Mandelmasse:
300 g marcipan el. 150 g mandler
150 g sukker
2 æggehvider


Æg til pensling

Fremgangsmåde:
Rør smør og sukker blødt. 
Rør ægget eller æggeblommerne i sammen med vandet. 
Bland hvedemel og bagepulver og rør det i ægge/smørblandingen. 
Læg dejen på køl, mens du laver mandelmassen. 
Mal mandlerne fint og bland dem med sukker og sammenpisket æggehvide. 
Beklæd en springform på 22 cm i diameter med bagepapir. 
Tryk 2/3 af dejen ud i bunden af formen og ca. 2 cm op ad siden på formen. 
Fordel mandelmassen på bunden. 
Rul resten af dejen ud i ca. 3 cm's tykkelse og skær den ud 1 cm brede strimler. 
Læg dejstrimlerne over mandelmassen i et skråt rudemønster.
Pensl kagen med æg og bag den nederst i ovnen ved 190° i 30-40 min.
Afkøl kagen på en rist og pak den ind i alufolie.
Opbevar kagen køligt.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...