mandag den 9. juni 2014

Krydrede kødboller med chilisovs og ris

Lækre kødboller på risbund (vi valgte ris stedet for couscous).
Kødbollerne er lavet af blandt andet oksekød, rasp, parmesanost, æg, paprika og flere krydderier. De er nemme at forme og holder en flot rundt form når de steges.
Sovsen smagte også okay, men kunne godt trænge til lidt mere spændende krydderi.

Opskriften er herfra.

Den tilrettede opskrift finder du herunder.

Krydrede kødboller med chilisovs og ris

Tid: 45 min
4 pers.

Ingredienser:

Kødboller
300 g hakket oksekød
½ tsk salt
1 stk løg
3 spsk rasp
2 spsk revet parmesanost
1 tsk æg
1/2 tsk paprika
1/2 tsk timian
3 spsk vand
1 spsk olivenolie
15 g smør

Sovs
1/2 stk løg
1 fed hvidløg
1 stk rød chili
1 tsk æbleeddike
1 spsk olivenolie
1 dåse(r) flåede tomater
1/2 dl vand
½ teske salt
½ teske sukker

Tilbehør
Ris

Fremgangsmåde:

Kødboller 
Kom kød og salt i en skål og rør det sammen.
Pil og hak løget fint og kom det op i farsen.
Tilsæt rasp og parmesanost og rør det hele godt sammen, slå derefter ægget ud i en kop, og kom det i skålen.
Tilsæt salt, peber, paprika og timian.
Kom 3 spsk. vand i skålen og rør farsen godt, til den er fast.
Varm olie og smør på en pande, og form kødbollerne som derefter ligges på panden og brunes på alle sider.
Skru ned og steg kødbollerne til de er gennemstegte.
Tag kødbollerne af og læg dem i et fad.

Sovs 
Pil og hak løg og hvidløg.
Kom løg og hvidløg i en gryde og svits det i olien.
Skyl chilien, skær den over og fjern kernerne og kom den i gryden med det andet.
Hæld æbleeddike, flåede tomater og vand i gryden og lad det koge nogle minutter.
Smag sovsen til med salt og sukker.
Hæld sovsen over kødbollerne.

Ris koges efter anvisning, og serveres med kødboller og sovs.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...