lørdag den 8. marts 2014

Chateaubriand og ovnbagte hvidløg

Dette er en opskrift vi prøvede nytårsaften.
Den er ikke en af de sundeste eller billigste, men den smager rigtigt godt!
Den får 4 ud af 5 stjerner!

Opskriften er herfra.

Hovedret til 2:

250 g hele hvidløg (3-5 stk.)
10 g smør
¼ tsk sukker
¼ tsk groft salt
10 g smør
1 chateaubriand - én stor bøf af oksemørbrad (Ca. 400 g)
1 dl vand
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber

Madagaskarpebersauce:
1½ tsk madagaskarpeberkorn (grønne peberkorn i lage)
2 dl vand
150 g flødeost naturel 25%, fx Buko®

Pynt:
hakkede madagaskarpeberkorn

Tilbehør: 
Små bagte kartofler - se link
200 dampede forårsløg

Bagetid: Sæt hvidløgene i en kold ovn - indstil på 250° og bag i ca. 40 min.

Skær toppen af hvidløgene og stil dem i et lille ovnfast fad. Kom lidt smør på hver og drys med sukker og salt. Bag hvidløgene midt i ovnen. (Bag kartoflerne med de sidste 15 min. af bagetiden.)

Lad imens smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet på alle sider (ca. 4 min. i alt). Tilsæt vand og drys med salt og peber. Steg kødet ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Vend af og til. Mål efter ca. 10 min., med et stegetermometer, kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 55°. Tag chateaubrianden op af panden. Lad kødet hvile tildækket i ca. 10 min.

Madagaskarpebersauce: Hak de grønne peberkorn fint. Kom dem i sauterpanden med stegesky sammen med vand og flødeost. Bring blandingen i kog ved jævn varme og under omrøring, mens osten smelter. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Smag til.

Ved serveringen: Hæld madagaskarpebersaucen i en varm skål. Læg chateaubrianden på et forskærerbræt sammen med de bagte hvidløg. Skær kødet i skiver ved bordet.

Tip: I stedet for de små bagte kartofler kan man servere kogte aspargeskartofler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...