torsdag den 24. oktober 2013

Karamel af kondenseret mælk

Dette er nok noget af det letteste du kommer til at lave :)

 Man køber en dåse med kondenseret mælk i dit lokale supermarked. Piller mærkaten af så den ser sådan her ud.
 Fylde en stor gryde med vand (den højeste gryde du har).

 Kommer dåsen i, vandet skal dække dåsen (jo dybere en gryde, og jo større dække, des mindre behøver du holde øje med den mens de koger).
Næste gang kommer jeg en klud i bunden af gryden, det skåner gryden lidt mere.

 Vandes varmes op til det koger. Derefter skruere man ned så det simre i stedet. Der skal det så stå i min. 3 timer. Jo længere det står, des tykkere bliver karamellen. Dækker vandet ikke så godt, så sørg for at fylde på ofte. Hvis det ikke dækker kan dåsen eksplodere.

 Efter de 3 timer tages dåsen op. (Pas på den er MEGET varm). Den må IKKE åbnes med det samme, den kan eksplodere i hovedet på dig. Desuden er det først NU det bliver til karamel, i mens den trækker. Lad den stå i 1-2 timer, det bestemmer også hvor tyk en karamel du får.
Jeg lod den koge i 3 timer, og lod den stå i 1 time.

 Dette er karamellen jeg fik ud af det. Kan sammenlignes med konsistensen af karamel i en chokoladefrø.

Kan holde sig op til 2 uger i køleskab i en tætsluttet beholder. Karamellen kan bruges til mange ting; Kager, is, fyldte chokolader, kommes på brødet.. you name it.

Det er bare om at komme i gang :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...